Kremalı Mantar Soslu
Dana Bonfile

4-6 Kişilik

Yapılışı

Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını alın ve ince doğradığınız soğanları bu tavada yumuşayana kadar soteleyin. Ardından ince doğradığınız mantarları da ekleyip birlikte yüksek ateşte sotelemeye devam edin. Mantarlar piştiğinde taze kekik, tuz ve Proverse Pişirme Kremasını ekleyin. Krema kaynayana kadar pişirmeye devam edin ve ocağın altını kapatın.

Bonfileleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Çok kızmış bir döküm tavada dilediğiniz pişme derecesinde pişirin. Pişen bonfileyi 2 dakika kadar dinlendirin ve servis edeceğiniz tabağa alın. Üzerine hazırladığınız kremalı mantar sosunu ekleyip servis edin.

 

Püf Noktalar

  • Etinizin yumuşak olmasını istiyorsanız pişmeden 1 saat önce buzdolabından çıkarın. Buzdolabından yeni çıkmış bir et, sıcak tavada ani ısı değişiminden sertleşecektir.
  • Mantarlarınızı piştikten sonra tuzlayın. Pişmeden tuzlanan mantar suyunu salıp lezzetini kaybedecektir.

İçindekiler

  • 2 adet bonfile
  • 1 adet soğan
  • 400 gr kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr Proverse Pişirme Kreması
  • Taze kekik
  • Karabiber
  • Tuz