Kremalı
Sebze Çorbası

4-6 Kişilik

Yapılışı

Kabak, soğan ve havuçları minik minik doğrayın. Brokolileri minik parçalar halinde ayırın. Tencereye yağı ekleyin ve önce havuçları ardından soğanları ilave ederek biraz kavurun. Hafif yumuşayan sebzelere brokoli ve kabakları ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin. Unu sebzelerin üzerine ilave edin ve birlikte 3-4 dakika kadar kavurun. Suyu ve baharatları ekleyin kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan ve neredeyse pişmiş olan çorbanıza Proverse pişirme kremasını ekleyin ve birlikte 2-3 dakika daha karıştırarak kaynatın. İnce doğradığınız taze kişnişle üzerini süsleyerek servis edin.

İçindekiler

  • ½ adet kabak
  • ½ adet havuç
  • ¼ adet brokoli
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su (et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 200 ml Proverse pişirme kreması
  • ½ çay kaşığı muskat
  • Karabiber
  • Tuz
  • Üzeri için;
  • Taze kişniş