Creme Brulee

4-6 Kişilik

Yapılışı

Süt ve kremayı karıştın ve kaynaması için ocağa koyun. Yumurta sarıları, vanilya ve toz şekeri ayrı bir kapta şeker iyice eriyene kadar çırpın. Kaynayan karışımı hafif ılındıktan sonra yumurta ve şekere azar azar ekleyerek karıştırın ve iyice homojen olmuş bir karışım elde edin. Karışımı hiç tortu kalmaması için süzgeçten geçirin. Süzdüğünüz karışımı hiç köpük kalmaması ve iyice çökmesi için 15 dakika dinlendirin. Fırın kaplarına aldığınız karışımı bir tepsiye yerleştirin ve tepsiye kapların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun. 125 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.

Tatlıları önce oda sıcaklığında soğutup ardından buz dolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuyan tatlıların üzerine ince bir tabaka halinde toz şeker serpin ve pürmüz yardımıyla şekeri karamelize edin.

 

Püf Noktalar

  • Süt ve krema karışımını yumurta ve şeker ile birleştirmeden hafif ılınmasını bekleyin. Aksi halde yumurtalı karışım kesilecek ve tatlınız istenilen kıvamda olmayacaktır.
  • Tatlının yapısının kremsi ve pürüzsüz olması için süzmeyi ve dinlendirip üzerinde oluşan köpükleri almayı unutmayın.
  • Tatlınız iyice soğumadan üzerini pürmüzle yakmayın. Bu kıvamında pişen tatlınızı daha çok ısıya maruz bırakacaktır.

İçindekiler

  • 400 ml Proverse Pişirme Kreması
  • 100 ml süt
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 60 gram toz şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • Üzeri için;
  • Toz şeker